Proeflokaal, èn: proef lokaal

Proeflokaal & Gastrobar 't Kromhout streeft naar het leggen van verbindingen met lokale leveranciers. We vinden dat dat ook past in het huidige 'tijdsgewricht'. Waar we gewend waren te spreken over 'wat van ver komt is lekker', hebben we in de voorbije jaren wellicht te weinig oog gehad voor hetgeen onze directe omgeving te bieden had. En dat niet alleen in culinair opzicht. Proeflokaal 't Kromhout heeft een bewuste keuze gemaakt een verbinding te zoeken met lokale leveranciers. Zij bieden niet alleen producten aan van een hoge kwaliteit, maar zijn ook nog eens gevestigd op locaties die een bezoekje waard zijn.

Op deze pagina een overzicht van leveranciers waar wij met erg veel plezier en gepaste trots mee samenwerken (klik op het logo om de betreffende website te bezoeken):

Koffie van Hofleverancier De Pelikaan uit Zutphen! Op het gebied van koffie wordt een product geleverd dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De koffie wordt ruw aangeleverd uit het land van herkomst en daarna door De Pelikaan verwerkt. Sommige koffiesoorten worden gemelangeerd, anderen puur gebrand.

Proeflokaal 't Kromhout is de eerste horeca gelegenheid die besloot expliciet alleen bieren van de Bronckhorster Brewing Company af te nemen.

Hoofdbrouwer en oprichter Steve Gammage leidt een getalenteerd brouwteam dat recepten ontwikkelt om bieren van hoge kwaliteit te produceren. Dit doen we door alleen te werken met de beste ingrediënten. Het team streeft ernaar om bieren te brouwen met unieke smaken. Via deze smaken willen we verhalen oproepen over personen en plaatsen, die ons hebben geïnspireerd en die onze banden met de Achterhoek en haar historie benadrukken.

Al sinds 1916 is wijn de specialiteit van Wijnhandel Schaapveld. U vindt de ruim opgezette en volledig geklimatiseerde winkel in het fraaie zeventiende-eeuwse pand ‘Ruiter Kortegaerd’ in de sfeervolle binnenstad van Zutphen.

De banketbakkers van Jolink verzorgen dagelijks een grote sortering verse producten, gemaakt in de bakkerij in Brummen. Roomboterkoekjes, gebak, taartjes, schnitten en sloffen, maar ook diverse hartige heerlijkheden behoren tot het assortiment.

De geschiedenis van bakkerij Teeselink gaat terug tot de 19e eeuw, een lang bestaan voor een echte dorpsbakker. Halverwege de vorige eeuw werd roggebrood gebakken met behulp van gestookte olie. Voor andere producten werd gas gestookt en zo werden Brummen en omgeving voorzien van heerlijk brood. Inmiddels zijn er nieuwe mogelijkheden waardoor wij kunnen bakken en is onze aandacht verschoven naar pure producten. In 1998 hebben Jan en Willy Teeselink de bakkerij overgenomen en vanaf die tijd ligt de focus op puur. Pure ingrediënten, pure eindproducten in de vitrine en een pure werkwijze.

Slagerij van Dijk in Brummen kiest zelf bij de boer het vee uit, waarvan hun vleesproducten worden bereid. Het is een voorwaarde dat het vee in de weide is geweest. Sietse van Dijk legt uit: ”Je kunt het proeven aan de smaak van het vlees als een dier in de weide is geweest en een goed leven heeft gehad. We kopen vrouwelijk rundvlees in. Verder hebben we varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees.”

Van o.a. aardbeien tot courgettes, snijbonen, tomaten, komkommers en paprika’s in de zomer. Van andijvie en boerenkool tot spruiten en koolraap in de winter. Van raapsteeltjes en winterpostelein tot veldsla in het vroege voorjaar. Het hele jaar door uien , aardappelen en wortels. En wat er nog niet is kon er zo maar eens het komend seizoen wel zijn. Gele stokslabonen of zelfs paarse? Pattison of gele courgettes? Oerbieten of gele bieten of gekleurde snijbiet? Heerlijke bos- en waspeen “Milan” van een nieuwe selectie van Gärtnerei Piluweri uit Zuid-Duitsland? Voortdurend nieuwsgierig op zoek naar nieuwe teelten , smaken en soorten. Wanneer je er oog voor krijgt kun je de seizoenen leren kennen door ze op te eten.

Dienstverlening past bij Eva Verbeek. Het aanbieden van een strijkservice past daar wat haar betreft perfect in. Uw strijkgoed wordt in een rook- en huisdiervrije omgeving gestreken. Niet alleen kleding, maar ook linnengoed. Een enkele blouse of regelmatig een volle wasmand? Alles is mogelijk bij Strijkservice Brummen!