Dinerkaart (vanaf 27 mei):

* * * 

Voorgerechten

* 

Rustiek brood 5
Met gezouten boter en dip

 * 

Carpaccio 10
Koud gerookt met pulled pork, pickles van courgette, zwarte knoflookmayonaise, Parmezaan en pittenmix

* 

Gerookte zalm 10
Geroosterde groenten , rode ui, venkel, kappertjes, kruidenmayonaise

* 

Makreel 10
Biet zoetzuur, spinaziesaus, kruidige crumble en dragonolie

* 

Gepofte aubergine 10
Met boekweit salade, gezouten citroen, kruidenolie, lavasschuim

* 

Rilette van kippendij 10
Zoetzure groenten, bbq saus en Rustiek brood

* 

Geroosterde bloemkool 10
Crème van bloemkool, komkommer, gebraden little gem, kikkererwten, saus van kropsla

* * *

Hoofdgerechten

*

Ossenhaas (180 gram) 24
Krokant gebakken kriel, gepofte ui en rundvleesjus

* 

Visvangst 20
Vraag het personeel naar de keuze van de chef

*

Zeebaarsfilet 20
Nagé van asperge, venkel, gemarineerde tomaat en boekweit

* 

Confit de canard 20
Geroosterde komkommer, pompoen, gesauteerde kriel, en jus van balsamico en rozemarijn

*

Tajine  18
Gefermenteerde paprika, paksoi,
geroosterde groenten , gemarineerde tempeh

*

Parelgortrisotto 18
Geitenkaas, kropsla, geroosterde groenten,
paddenstoelen en diverse noten

*

Geroosterde saté 17
Gemarineerde kippendijen, satésaus en een crunch van pinda met Boerenfriet

* 

Spare ribs 17
Licht pittig gemarineerd, pittige mayonaise, Boerenfriet en coleslaw

*

Kromhoutburger  18
Runderburger met pulled pork op een Bronckhorster bol,
zoetzure kool, gefrituurde uienringen, cheddar, bbq-mayonaise en Boerenfriet

* 

Oesterzwamburger 17
Met gebakken paddenstoelen, cheddar, relish en Boerenfriet

*

Bijgerechten:
Boerenfriet 3,5
Gemengde salade 3,5
Geroosterde groenten 4

* * * 

KIDS

*

Soep 4

*

Runderburger 10
Gegrild; met Boerenfriet

*

Spareribs 10
met Boerenfriet

*

Pannenkoek 7
met stroop en poedersuiker en een verrassing

*

Kinderijs 4
Drie bollen ijs met slagroom

* * * 

Desserts

*

Dame Blanche 8
Roomijs, pure chocolade, saus van chocolade, slagroom

*

Crème Brûlée 8
Limoen, gekaramelideerde rietsuiker

*

Verse Aardbeien 9
Parfait van yoghurt, roodfruit saus en kletskop

*

Cheesecake 9
Perzik, frambozenijs en kokos

*

Kaasproeverij 12
Hollandse kazen met compote en noten

* * * 

Proeflokaal & Gastrobar 't Kromhout voert een actief beleid om verspilling ('food waste') te voorkomen*. Om die reden worden bijgerechten apart geprijsd. De porties zijn afgestemd op twee personen.

* - wist u bijvoorbeeld dat in Nederland per jaar meer dan 50 kg voedsel per hoofd van de bevolking wordt weggegooid? Dat is bijna een kilo voedsel per hoofd van de bevolking per week!