Eten

Corona maatregelen hebben ertoe geleid dat horecagelegenheden hun deuren vanaf 13 oktober tot nader order moesten sluiten. Dat betekent niet dat u niet kunt genieten van de heerlijke gerechten die we graag serveren.  Raadpleeg onze speciale pagina Thuis uit eten!

Heeft u een voedselallergie of dieetbeperking? Meld het ons.

Op deze pagina:
lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, kindermenu, desserts.
Op de vervolgpagina:
Borrelkaart

* * * 

Lunchkaart 

* 

Landbrood met gezouten boter per persoon 2 

 * 

Mosterdsoep met buikspek (ook ) 6
Met basilicumroom

* 

Soep van de dag  6
Wisselende soep

* 

Salade van vergeten groenten 12  
Bospaddenstoelen, blauwe kaas en walnoten

* 

Carpaccio; salade of landbrood 12
Koud gerookt; mesclun, truffelmayonaise, Parmezaan, mix van pitten

* 

Gerookte zalm; salade of landbrood 12
Gemarineerde rode ui, venkel, kappertjes, mesclun

* 

Broodje Rookworst 10
met zuurkool en mosterdcrème 

*

Meergranen Panini 7
Ham en/of kaas met ketchup

* 

Twaalfuurtje op landbrood 13 (ook )
Soepje, kroket met mosterd, gebakken ei, ham en/of kaas

*

Uitsmijter 9
Ham en/of kaas; op landbrood

* 

Twee kroketten 9 (ook )
Met mosterd; op landbrood

*

Bal gehakt (180 gr.) 9
Jus, pickles, landbrood

* 

Divers gebak 4,5

* * *

 

DINER

Voorgerechten

*

Salade van vergeten groenten  10   
Blauwe kaas, bospaddenstoelen en kruiden mayonaise

* 

Gepofte biet 10
Zoetzure chioggia biet, wortel, bietencrème, vinaigrette en mesclun

*

Carpaccio 10
Koud gerookt; zwarte knoflookmayonaise, Parmezaan en mix van pitten

* 

Gerookte zalm 10      
Gemarineerde rode ui, pompoen, venkel, kappertjes, mesclun

*

Paté 10
Salade & toast, wisselend met compôte of zoetzuur

* * * 

 

Hoofdgerechten

*

Linzencurry 18
Gebraden bloemkool, zoete aardappel, papadum, koriander yoghurt

* 

Parelgortrisotto 18  
Met bospaddenstoelen en geroosterde groenten

*

Ossenhaas met jus
Medium (160 gr) 20 of large (220 gr) 28

* 

Steak ‘van Dijk’;  open prijs
Vraag het personeel naar de keuze van de chef

*

Stoofpot ‘Kromhout’ 18
Wisselend

* 

Confit de canard 20
Met een stoofpeer

*

Gegrilde zalmfilet 18
Gebakken, beurre blanc

* 

Visvangst 18
Vraag het personeel naar de keuze van de chef

*

Regelmatig wisselende ‘special’
Vooral in de ‘special’ proberen we de verbinding met lokale leveranciers te laten blijken. Bijvoorbeeld biologisch dynamisch geteelde groenten en/of met een vakkundig ‘slagersoog’ geselecteerde vleesproducten Onze collega’s kunnen u nader informeren m.b.t. de actuele special(s).

* * * 

 

De volgende gerechten worden geserveerd met friet

*

Oesterzwamburger 17  
Gebakken paddenstoelen, cheddar.

* 

Runderburger  (200 gr) 17
Uienringen, cheddar, relish

*

Spareribs 17
Gemarineerd in een licht pittige marinade, crunch van gefrituurde uitjes, knoflook- en whiskysaus, koolsla.

* 

Geroosterde saté 17
Gemarineerde kippendijen, satésaus en een crunch van pinda

* * *

Bijgerechten

*

Friet 3

Gebakken aardappeltjes 3,50

Gemengde salade 3

Geroosterde groenten 4

* * * 

Proeflokaal & Gastrobar 't Kromhout voert een actief beleid om verspilling ('food waste') te voorkomen*. Om die reden worden bijgerechten apart geprijsd. De porties zijn afgestemd op twee personen. Met name de combinatie van geroosterde groentes (€ 4,-) en boerenfriet (€ 3,-) vindt gretig aftrek.

* - wist u bijvoorbeeld dat in Nederland per jaar meer dan 50 kg voedsel per hoofd van de bevolking wordt weggegooid? Dat is bijna een kilo voedsel per hoofd van de bevolking per week!

 

 

Desserts

*

Koffie Crème Brûlee 8
Gekarameliseerde rietsuiker en bastogne crumble

*

Dame Blanche 8
Roomijs, pure chocoladesaus, slagroom en een crunch van noten

* 

Moelleux au chocolat 8
Warme kersen en vanille ijs

*

Koffie compleet 9
met een likeur naar keuze

* 

Tarte tatin  8
Met seizoensfruit

 * 

Kaasproeverij 12
Diverse kazen, compôte en notenbrood

* 

 

Kindermenu

* 

Soep 4

*

Pasta 4
Tomatensaus en geraspte kaas

* 

Runderburger 10
Gegrild, met brioche en friet

*

Spareribs  10
Friet en sausjes

* 

Kinderijsje 4
Drie bollen ijs met slagroom

* * *