1 MEI:

KUNSTVEILING VOOR OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN

Toen de KunstKring Brummen onlangs contact opnam met 't Kromhout met het verzoek of wij de door haar geplande kunstveiling t.b.v. de Stichting SOOB (SpoedOpvang Oekraïners Brummen) zouden willen faciliteren hoefden we geen moment na te denken: natuurlijk doen we dat!

De KunstKring Brummen bestaat dit jaar 20 jaar. Behalve activiteiten voor eigen leden en tentoonstellingen is er ook elk jaar een actie voor een goed doel. Dit jaar t.b.v. de stichting SOOB,
Spoed Opvang Oekraïners in Brummen.

Binnen een paar dagen hebben leden en aanverwanten  47 werken aangemeld voor de veiling: schilderijen, foto’s, beelden en houtdraaiwerk.Een diversiteit aan disciplines.

Ook door anderen is er werk voor de veiling aangeboden, bijvoorbeeld door: Henk Wegener, Theo Goedvriend, Jan de Rooden, Johnny Rolf, Chris Ros, Sharon Elvin en, het topstuk van de veiling, een gezamenlijke zeefdruk van Emeke Buitelaar en Anton Heyboer!

Vanaf 21 april worden de werken tentoongesteld in etalages rond het Marktplein in Brummen.

Op zaterdagmiddag 30 april 12 tot 17 uur en op zondagmiddag 1 mei van 12 tot 15 uur zijn er kijkdagen in Plein 5, op het Limburg van StirumPlein in Brummen. Ook is het vanaf 23 april mogelijk een digitale presentatie te bekijken op de website van de KunstKring.

* * * 

De veiling begint zondag 1 mei 16:00 uur in ’t Kromhout, onder leiding van Jonathan Vondeling, die als veilingmeester zal optreden.

Tot vrijdag 29 april 12:00 uur is het ook mogelijk via email een bod uit te brengen op een kavel.
Maak hiervoor gebruik van het emailadres ottokoedijk@hetnet.nl.

De verwachte (record- ) opbrengst komt volledig ten goede aan het project aan de stichting Spoed Opvang Oekraïners in Brummen.

* * * 

Het kunnen faciliteren van een activiteit als deze geeft ons, 't Kromhout, de gelegenheid vorm te geven aan onze visie dat je als horeca-gelegenheid meer kunt zijn dan een plaats, een plek waar het prettig vertoeven is onder het genot van een hapje en een drankje of een à la carte diner. Een lokatie die laat zien deel uit te maken van de samenleving en daar 'middenin' staat. Waar je met elkaar van mening kunt verschillen, maar waar je ook gezamenlijk en eendrachtig een 'statement' kunt maken. Een beter voorbeeld dan de kunstveiling t.b.v. de groep OekraÏense vluchtelingen, die momenteel in Brummen wordt opgevangen, kunnen we op dit moment niet bedenken.

Deelnemers aan de veiling worden welkom geheten met een 'aangekleed' kopje koffie. 

Deze pagina zal regelmatig worden bijgewerkt; we hopen binnenkort foto's van enkele te veilen objecten te kunnen toevoegen.

* * *